Вашите Съвети

Ние публикуваме вашите истории и модни съвети

Дрешки по Интернет

Къде в България се продава мода по Интернет?

Здравни Съвети

Как да изглеждате по-добре без особени усилия :)

Модни Видео Клипове

Видео дефилета и дизайнерски видео разкази.

Модни Тенденции

Последните писъци на родната и световна мода.

Home » Дрешки по Интернет

Онлайн магазини за дрехи

Submitted by FashionExpert on 20.09.2010 – 12:292 Comments

Изработка на онлайн магазин

Онлайн магазини в България

В тази статия ще говорим за българските онлайн магазини за дрехи, и тяхното качество. Ще се въздържам от конкретни имена на онлайн магазини, поне що се отнася до негативите и проблемите които откривам.
И така, да започваме.  Като цяло онлайн търговията в България с дрехи не е на много високо ниво. Ясно е че фурор като магазините на Виктория Сикрет и Мейсис не може да се постигне, но все повече се убеждавам че проблема в това се дължи повече на самите онлайн магазини в България, а не толкова на психиката и настроението в самите купувачи.  Не е трудно да откриете един от многото „бляскави“ онлайн магазини за дрехи в българското интернет пространство и да започнете да правите своите изводи защо онлайн продажбата на дрехи куца и защо България е на последно място по онлайн продажби в Европа.
Достатъчно е да напишете в Гугъл „Дрехи онлайн“ и ще видите за какво говоря. Цени, срокове за доставка и условия за купуване не е нужно да се коментират, но крайно не професионално направените снимки, лошия отблъскващ дизайн и изискването за регистрация веднага след като добавите продукт в количката будят крайно не одобрение към магазина. Как в такъв магазин спокойно ще предоставя лична информация или банкова сметка. Следващите 2 отрочета на някой виден програмист също блестят със сходна визия и дизайн правен колкото да мине номера. И преди да си кажете, ами криза е, следователно не може търговците да отделят много пари за онлайн търговия, се сещам за онлайн магазин за дрехи който наскоро публикува снимки с много известен български модел известен със снимките си по еротични списания. Въпросния магазин е с ужасна визия, но явно търговеца е определил че на клиентите му повече ще се харесат няколко снимки на известен модел, отколкото цяла нова платформа за онлайн магазин, направена от водеща фирма и открояващ се.
Не искам повече да критикувам българските онлайн магазини, те са такива защото просто търговците не искат да инвестират в това начинание с идеята че българина не пазарува достатъчно онлайн. Извинявам се, но това не е така! Мой познати, приятелки и съседи редовно ме питат как да си заплатят определена дрешка от няколкото евтини френски магазина за дрешки. Да, домакините са съгласни да поръчат дрехи чак от Франция отколкото да купят някоя представена им лошо в български магазин за дрехи.
Разбира се, има няколко много сполучливи изключения. Най доброто от които е spiralfashion.com, без да наблягам на стоките предлагане в него, чисто визуално и функционално.

Какво цели тази статия? Тя не е поредното негативно изказване относно качеството на онлайн магазините, а знак и апел към търговците малко да се опомнят и да вземат нещата в ръце. Българина е готов да отдели пари за покупка на онлайн артикули, но те трябва да бъдат представени добре, в един идеално структуриран онлайн магазина вдъхващ сигурно. Факта че френските магазини за онлайн търговия са много сполучливи говори много за желанието на българина да пазарува онлайн. Той е готов да си поръча маратонки от Франция на по висока цена, но да е сигурен че това което вижда на снимката и поръча ще може да го види след цели 2 седмици в кутията която получи.

За търговците ( полезен линк ): Изработка на онлайн магазин

Eто и подробен списък с онлайн магазини в za-tebe.com

Популярност на статията: 7%

2 коментари »

  • Благодаря за информацията.Поздрави и успех с магазина! До скоро :)

  • Julia казва:

    И как пък решихте, че http://www.spiralfashion.com e на ниво?!?!? Дизайна на сайта е толкова демоде колкото и продуктите прелагани в него. Не знам доколко е функционален – не бих си поръчала нищо от там!!!!

Коментирай!

Коментирай по-долу, или trackback от твоят собстевен сайт. Ти можеш също абонирай се за тези коментари чрез RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Можете да използвате тези тагове:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.